Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

    Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

    Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

Makkelijke ovenschotel die super lekker is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g zalmfilet
400 g aardappelen (kort voorgekookt, in schijfjes)
300 g jonge spinazie
2 knoflook teentjes
1 ui
1 citroen (rasp en sap)
50 g boter
500 ml melk
4 el dille (gehakt)
2 el gesmolten boter
peper en zout
50 g bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in wat boter. Voeg de gespoelde spinazie en knoflook toe en roerbak verder. Laat uitlekken in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
2 Maak een witte saus: smelt de 50 g boter en roer er de bloem door. Laat droog koken en roer er de melk door, tot het een gladde saus wordt. Breng op smaak met 2 eetlepels dille, citroensap, peper en zout.
3 Leg de zalmblokjes en de spinazie in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de citroenrasp over. Lepel er de saus over en leg er dakpansgewijs de aardappelplakjes op.
4 Lepel er de gesmolten boter over en zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de rest van de dille.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten