1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Een vrolijk, herfstig pompoensoepje

Een vrolijk, herfstig pompoensoepje

  • Europees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2020

Ingrediënten 4 personen


Anderhalve kilo pompoen (vraag de boer naar een lekker soort als er meerdere soorten zijn, anders is een flespompoen altijd goed)
1 liter groentebouillon
1 grote winterwortel
1 kleine prei
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel cayennepeper
2 flinke theelepels kerrie
1 theelepel komijn
150 ml kookroom
Olijfolie


Verder heb je nodig


Staafmixer


Pompoensoep
Pompoensoep

In de herfst eten wij graag pompoensoep, het leuke is dat je er enorm mee kan variëren. Voor door te spelen met verschillende kruiden. Leuke weetjes over pompoenen en over deze soep kan je hier vinden: http://puur-koken.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de pompoen in kwarten en schil ze
2. Snijd daarna de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm
3. Schil en snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes
4. Snijd de prei door de helft en spoel goed schoon, snijd hierna in halve ringen
5. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en prei toe, bak dit ongeveer 3 minuten tot de ui glazig wordt (let op dat de knoflook niet verkleurd, dan wordt hij bitter)
6. Voeg de pompoen toen en bak dit 5 minuten op laag vuur mee
7. Voeg kruiden toe en bak nog 1 minuut
8. Voeg de bouillon toe en laat een half uurtje zachtjes koken tot de pompoen zacht is
9. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kookroom toe, mix nog een keer

Klaar is je soep



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PuurKoken81


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PuurKoken81
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top