Ongezoete kruimeltaart met appel

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Ongezoete kruimeltaart met appel

    Ongezoete kruimeltaart met appel

    Ongezoete kruimeltaart met appel

Een lekkere kruimeltaart zonder toegevoegde suikers... het kan! Dankzij de fruitsuikers uit dadels in de bodem en de appels in de vulling krijg je een taart die natuurlijk zoet is.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de bodem:
300 g havermout
100 g bloem
150 ml amandelmelk
80 g dadels zonder pit, fijngemalen
1 el bakpoeder
30 ml zonnebloemolie

Voor de vulling:
500 g appelen (Jonagold)
1 el geraspte gember
1 tl kaneelpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm met diameter van circa 23 cm
bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier. Vet de randen in.

-Doe de havermout in een blender en mix fijn. Meng alle ingrediënten voor de bodem onder elkaar en kneed tot een plakkerig deeg.

-Verdeel 2/3de van het deeg over de bodem van de taart en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Druk de bodem goed aan. Plaats vijf minuten in de oven.

-Was de appelen en snijd in blokjes. Breng ze samen met de gember, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat 2 minuten koken. De appeltjes mogen nog krokant zijn.
-Schep de gestoofde appeltjes op de bodem. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Druk de kruimels iets in de vulling.
-Zet de taart 40 minuten in de oven.

-Laat ze daarna volledig afkoelen en zet dan nog een uurtje in de koelkast.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten