1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Frangipanetaart met peren

Frangipanetaart met peren

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2020

Ingrediënten 6 personen


1 vel bladerdeeg
2 Conference-peren
300 g suiker
600 ml water
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 steranijs
Een klontje boter
50 g bloem
50 g geschaafde amandelen

Voor de vulling:
200 g zachte boter
200 g amandelpoeder
200 g zelfrijzende bloem
200 g bloemsuiker
1 vanillestokje
6 druppels amandelextract
sap van 1/2 citroen
4 eieren



Frangipanetaart met peren
Frangipanetaart met peren

Zo'n smeuïge frangipanetaart is altijd lekker. Maar kan het nog lekkerder? Ja hoor, bij dit recept voor frangipanetaart zorgen de schijfjes Conference-peer voor een extra zoete toets.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 190°C.

-Maak een suikersiroop door dubbel zoveel water (600 ml) als suiker (300 g) in een kookpot te doen. Warm het mengsel op en voeg er een kruidnagel, kaneelstokje en steranijs en toe. Laat 10 minuten inkoken.
Snijd de peren in partjes, verwijder het klokhuis en snijd ze verder in kleinere partjes.
-Doe de perenpartjes in de suikersiroop en laat ze enkele minuten koken tot ze beetgaar zijn, op een zacht vuurtje.

-Smeer de taartvorm in met boter en bestuif het nadien met bloem. Giet er vervolgens het teveel aan bloem uit.
-Doe het bladerdeeg in de taartvorm en druk de randen goed aan. Snijd het teveel aan deeg af.

Maak nu de vulling:
-Doe het amandelpoeder, bloem, zachte boter, bloemsuiker, merg van het vanillestokje, amandelextract, citroensap en de eieren bij elkaar in een mengkom. Meng alles tot je een egaal beslag krijgt.
-Verdeel het beslag over het bladerdeeg in de taartschaal.

-Haal de beetgare peren uit de kookpot en laat ze even uitlekken op een blaadje huishoudpapier.
-Leg de uitgelekte peren op het taartbeslag en duw ze er half in. Bestrooi met de geschaafde amandelen.
-Plaats de taart gedurende 40 minuten in de oven.

Serveertip

Je kan het bladerdeeg ook op het bakpapier in de taartvorm leggen. Dan hoef je de taartvorm niet in te boteren.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top