Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-09-2020
Balletjes in tomatensaus zoals een echte Italiaanse chef ze klaar maakt .....overdonderd ! Zo lekker , zeker eens proberen !
Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt2 eieren
100 gr Parmezaan
2 el paneermeel
enkele takjes peterselie, fijngehakt
1 dikke plak pecorino (schapenkaas)
100 gr groene erwtjes
olijfolie
peper - zout
Voor de tomatensaus :
1 teentje look
1 l tomatenpassata
enkele takjes basilicum, fijngehakt
peper - zout
Bereidingswijze
-Doe het rundergehakt in een glazen mengkom.
-Voeg de eieren, de Parmezaan, het paneermeel en enkele takjes fijngehakte peterselie toe.
-Meng goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-Draai er ronde balletjes van en duw er met je duim een holte in.
-Snij de pecorino in blokjes en leg een blokje in elke holte.
-Vul verder op met groene erwtjes en rol opnieuw tot ronde balletjes.
-Druk ze vervolgens plat zodat ze mooi bruin gebakken kunnen worden. Bak de polpette in een scheutje olijfolie.
Maak ondertussen het tomatensausje :
-Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje.
-Fruit hierin een teentje look en voeg de passata toe.
-Breng op smaak met zout, peper, basilicum.
-Laat even sudderen.
-Leg de polpette in de tomatensaus eens ze krokant gebakken zijn en laat nog een half uur sudderen op een laag vuurtje onder een deksel.
SERVEREN:
Schik de polpette mooi op een bord (voorzie er 3 per persoon). Werk af met versgemalen peper.
Bron
njam- chef = Peppe Giacomazza
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties