1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus

Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundergehakt
2 eieren
100 gr Parmezaan
2 el paneermeel
enkele takjes peterselie, fijngehakt
1 dikke plak pecorino (schapenkaas)
100 gr groene erwtjes
olijfolie
peper - zout

Voor de tomatensaus :
1 teentje look
1 l tomatenpassata
enkele takjes basilicum, fijngehakt
peper - zout



Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus
Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus zoals een echte Italiaanse chef ze klaar maakt .....overdonderd ! Zo lekker , zeker eens proberen ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe het rundergehakt in een glazen mengkom.
-Voeg de eieren, de Parmezaan, het paneermeel en enkele takjes fijngehakte peterselie toe.
-Meng goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-Draai er ronde balletjes van en duw er met je duim een holte in.

-Snij de pecorino in blokjes en leg een blokje in elke holte.
-Vul verder op met groene erwtjes en rol opnieuw tot ronde balletjes.
-Druk ze vervolgens plat zodat ze mooi bruin gebakken kunnen worden. Bak de polpette in een scheutje olijfolie.

Maak ondertussen het tomatensausje :
-Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje.
-Fruit hierin een teentje look en voeg de passata toe.
-Breng op smaak met zout, peper, basilicum.
-Laat even sudderen.

-Leg de polpette in de tomatensaus eens ze krokant gebakken zijn en laat nog een half uur sudderen op een laag vuurtje onder een deksel.

SERVEREN:

Schik de polpette mooi op een bord (voorzie er 3 per persoon). Werk af met versgemalen peper.

Bron

Njam- chef = Peppe Giacomazza



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top