1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. CRUMBLE APPEL MET TWIST, die altijd lukt !

CRUMBLE APPEL MET TWIST, die altijd lukt !

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2020

Ingrediënten 6 personen


Basiscrumble:
225 g bloem
125 g rietsuiker,
175 g boter (gekoeld)
60 g gepelde hazelnoten
Fruit:
3 appels
30 g suiker
citroenzeste
1 citroen, het sap
vanillestok
30 g gedroogde veenbessen


Verder heb je nodig


Ovenschotel


CRUMBLE APPEL MET TWIST, die altijd lukt !
CRUMBLE APPEL MET TWIST, die altijd lukt !

Makkelijk, lekker en lukt altijd ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding basiscrumble:
-Doe de bloem en de rietsuiker in een kom.
-Voeg de koude in blokjes gesneden boter toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur.
-Hak de noten grof en voeg ze bij de crumble. Zet even opzij.
-Verwarm de oven voor op 180°C
Bereiding fruit:
-Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
-Schraap de zaadjes van de vanillestok en meng samen met de suiker onder de appels.
-Voeg de gedroogde veenbessen toe en wat citroenzeste en citroensap voor extra frisheid.
-Hussel alles goed door elkaar en schep het fruitmengsel in een vuurvaste schotel.
-Strooi de crumble royaal over de appels en schuif de schotel in de oven.
-Gebruik je een grote schotel, dan mag de crumble 30-35 minuten bakken tot deze goudbruin kleurt.


Serveertip

Deze crumble met nootjes is ook lekker bij het ontbijt. Bak de crumble apart af, laat hem afkoelen en verbrokkel de crumble. Lekker als krokante afwerking van je yoghurt!

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top