Bouillabaisse met dorade

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Bouillabaisse met dorade

    Bouillabaisse met dorade

    Bouillabaisse met dorade

Lekkere bouillabaisse uit Frankrijk  die makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
400 gram kerstomaatjes (gele)
2 stengels selder (in boogjes)
1 rode chilipeper (fijngehakt)
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
50 cl visbouillon
2 lookteentjes (geperst)
4 doradefilets (met vel)
1 venkel (in blokjes)
1 kg mosselen
20 cl pastis of Ricard
2 uien (gesnipperd)
12 garnalen (roze)
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe er de selder, venkel, chilipeper en tomatenpuree bij. Laat even meebakken.
-Blus met de pastis en de visbouillon. Kruid met peper en zout.
- Laat 15 minuten zachtjes koken.

-Doe de gekuiste mosselen met de knoflook in een diepe pan. Kruid met peper. Zet het vuur hoog en laat de mosselen, met deksel op de pan, open gaan. Zeef het kookvocht.
-Doe het kookvocht van de mosselen en de tomaatjes bij de bouillon.
-Breng op smaak met de wijnazijn, peper en zout. Leg er de mosselen, garnalen en de visfilets bij. Laat 5 minuten onafgedekt pruttelen.
-Werk af met de peterselie.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten