1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bouillabaisse met dorade

Bouillabaisse met dorade

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2020

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
400 gram kerstomaatjes (gele)
2 stengels selder (in boogjes)
1 rode chilipeper (fijngehakt)
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
50 cl visbouillon
2 lookteentjes (geperst)
4 doradefilets (met vel)
1 venkel (in blokjes)
1 kg mosselen
20 cl pastis of Ricard
2 uien (gesnipperd)
12 garnalen (roze)
olijfolie
peper
zout



Bouillabaisse met dorade
Bouillabaisse met dorade

Lekkere bouillabaisse uit Frankrijk  die makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe er de selder, venkel, chilipeper en tomatenpuree bij. Laat even meebakken.
-Blus met de pastis en de visbouillon. Kruid met peper en zout.
- Laat 15 minuten zachtjes koken.

-Doe de gekuiste mosselen met de knoflook in een diepe pan. Kruid met peper. Zet het vuur hoog en laat de mosselen, met deksel op de pan, open gaan. Zeef het kookvocht.
-Doe het kookvocht van de mosselen en de tomaatjes bij de bouillon.
-Breng op smaak met de wijnazijn, peper en zout. Leg er de mosselen, garnalen en de visfilets bij. Laat 5 minuten onafgedekt pruttelen.
-Werk af met de peterselie.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top