1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizzafondue

Pizzafondue

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2020

Ingrediënten 4 personen


300 gram mozzarella (geraspt)
100 gram parmezaanse kaas
100 gram cheddar (geraspt)
60 milliliter witte wijn
1 eetlepel maïzena
670 gram passata
4 lookteentjes (fijngehakt)
1 rode ui (fijngehakt)
basilicum
olijfolie
Om te dippen :
brood (of gebakken pizzadeeg)
champignon (gebakken)
kaas (blokjes)
augurkje
paprika
ananas
chorizo
bacon



Pizzafondue
Pizzafondue

Fonduetje op zijn Italiaans, een pizzafondue !   Snel klaar en origineel .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ui in wat olijfolie glazig. Voeg de knoflook toe en blus met de witte wijn. Even laten sudderen.

Voeg de passata toe. Zodra het mengsel begint te koken, zet je het vuur lager.

Meng de mozzarella, cheddar, Parmezaanse kaas en maïzena goed door elkaar (bijvoorbeeld in een zakje) en roer het mengsel beetje bij beetje in de saus.

Blijf ongeveer 5 minuten roeren op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten en glad is.

Roer net voor het serveren de basilicum erdoor en doe het mengsel in de fonduepot.



Dippen maar!

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top