Frisse gin-tonic cheesecake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Frisse gin-tonic cheesecake

    Frisse gin-tonic cheesecake

    Frisse gin-tonic cheesecake

Verfrissende cheese cake , die U zeker eens moet geproefd hebben , iedereen kan deze lekkere cheesecake bereiden  ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 citroenen (geraspte schil)
enkele takjes citroentijm
1 limoen (geraspte schil)
citroenschijfjes (enkele)
3 citroenen (het sap)
2 limoenen (sap)
80 gram boter (gesmolten)
250 gram zandkoekjes
500 gram mascarpone
180 gram fijne suiker
550 gram roomkaas
6 gelatineblaadjes
300 milliliter tonic
4 eetlepels gin
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 springvorm ( circa 24 cm diameter)
blender ( mixer)

Bereidingswijze

-Bekleed een springvorm van ongeveer 24 centimeter diameter met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in een blender en mix fijn. Schep alles in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk de kruimels goed aan met de achterkant van een lepel. Zet koel.

-Roer de roomkaas met de mascarpone, 80 gram van de suiker, citroenrasp, limoenrasp, het sap van 2 citroenen en het sap van een 1 limoen los. Schep in de springvorm en zet in de koelkast.

-Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
-Verwarm de tonic met de resterende citroen- en limoensap, de resterende suiker en gin op een zacht vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze al roerend bij het gin-tonicmengsel. Laat wat afkoelen.

-Giet het mengsel over de cheesecake. Laat de taart minstens vier uur opstijven in de koelkast. Werk de cheesecake af met wat schijfjes citroen en limoen en citroentijm.



Bron

spar

Serveertip

Tip:
Lekker met een extra citroenmarmelade-laagje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten