1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panzanella (Broodsalade) met chipolataworstjes

Panzanella (Broodsalade) met chipolataworstjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2020

Ingrediënten 4 personen


2 foccacias paprika-olijf (in totaal ongeveer 330 gram)
5 tomaten
1 komkommer
300 gram gegrilde paprika
6 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
10 Chipolata- of merguezworstjes
1 rode ui
2 tl kappertjes
Bak-en-braad


Verder heb je nodig


Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Vergiet


Een frisse Italiaanse salade, lekker om in de zomer op tafel te zetten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de foccacia in blokjes en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodblokjes in 15 minuten krokant en laat buiten de oven afkoelen.

Snijd de ui in extra dunne halve ringen en laat deze wellen in kokendheet water. Snijd de tomaat in helften, pers het sap uit boven de saladekom en snijd de tomaten in grove blokjes. Voeg de rodewijnazijn en de olie toe aan het tomatensap in de kom en klop door elkaar tot een dressing. Evt. peper en zout naar smaak toevoegen.

Snijd de gegrilde paprika in repen en de komkommer in blokjes. Giet de ui af in een vergiet en voeg deze samen met de paprika, komkommer, tomatenblokjes, kappertjes en foccaciablokjes toe aan de dressing. Laat de salade 15 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken in het brood.

Verhit wat bak-en-braad in een koekenpan en bak de worstjes bruin en gaar.

Serveertip

Natuurlijk kun je ook een andere foccacia naar eigen smaak kiezen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van NvdW1997


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van NvdW1997
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top