Sperzieboontjes met een knapperige Aziatische invloed.....
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 16-09-2020
Manlief had zijn zinnen gezet op sperzieboontjes. Ik wilde ze dan wel eens op een andere manier bereiden en bedacht een Aziatische variant erop. Met rode peper, knoflook, sjalot en gember en een scheutje ketjap met op het laatste verse knapperige, heet afgespoelde taugé erdoor. Het smaakte ons beiden voortreffelijk.
Eerder bedacht ik ook verse spinazie met taugé. Dit gerecht maak ik geregeld.
https://www.smulweb.nl/recepten/1465433/Gezonde-wok-spinazie-met-een-lichte-bite
Ingrediënten 2 personen
300 gram sperzieboontjes schoongemaakt en gehalveerd125 gram taugé
1 forse teen knoflook gesnipperd
1 sjalot gesnipperd
2 cm gember geschild en gesnipperd of geraspt
1/2 rode peper gesnipperd
1 el zonnebloem olie
scheutje ketjap
Benodigdheden
Pan, wok, snijplank en mesBereidingswijze
Blancheer de schoongemaakte boontjes 6 minuten. Giet af en spoel ze koud.
Overgiet de taugé met kokend water en spoel koud.
Bak de knoflook, peper, gember en sjalot enkele minuten in een eetlepel zonnebloemolie.
Voeg de boontjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Blus met een scheutje ketjap en voeg als laatste de taugé toe en verwarm deze mee.
De groente is nu klaar om geserveerd te worden.
Laatste reacties
Ga het aanpassen.
Ha, ha Jos wat opmerkelijk. Na secuur nalezen kom tot de ontdekking wat je met PA bedoelt. Dat moet pan zijn. Schitterende opmerking. Dank je wel. Dank het aanpassen. ðŸ‘😅
Hoi Jos , ja alleen met opeten 😊😊. Bereiden is mijn afdeling , maar af en toe komt manlief met een voorstel. Groetjes Lidy .
Lijk me heerlijk en ga ik zeker een keertje proberen. Heeft manlief ook meegeholpen? je schrijft immers dat pa nodig is :)