1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Appelrijst

Appelrijst

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2020

Ingrediënten 2 personen


2 ons rijst
2 stevige appels in blokjes
1 ui gesnipperd
3 eetlepels rozijnen
2 ons champignons
ongeveer 3 eetlepels groene en/of zwarte olijven
handje noten
2 ons ham of spelblokjes
peper
kerrie
wololie



Het is een aangepast recept, waarvan de basis ligt in de oude Prisma Recepten Encyclopedie uit 1971

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als je kiest voor het toevoegen van de ham of spekblokjes, begin daar dan mee in een hapjes pan, even aanbakken in wat olijfolie.
voeg ui toen de blokjes appel,
laat even 10 minuten sudderen op een laag vuur zodat het niet verkleurd.
Doe er de rozijnen bij, de in stukjes gesneden champignons en de noten,
al dan niet in stukjes gesneden. Laat nog even 5 minuten sudderen en voeg doen de lijven toe.
Maak het af met wat peper en kerrie, en voeg wat zout toe als je geen vlees gebruikt.
Kook de rijst en laat alles nog even sudderen.

Bron

Prisma recepten Encyclopedie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peter16groot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peter16groot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top