1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vulkaan van witloofpuree (met varkenshaasje)

Vulkaan van witloofpuree (met varkenshaasje)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram aardappelen (puree)
600 gram varkenshaasjes
1 vleesbouillon (blokje)
4 witloof (stronkjes)
120 milliliter melk
1 eetlepel bloem
1 eetlepel suiker
snuifje nootmuskaat
boter
peper
zout



Vulkaan van witloofpuree (met varkenshaasje)
Vulkaan van witloofpuree (met varkenshaasje)

Niet alleen de kinderen zullen dit lekker vinden......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak rondom bruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.
saus :
-Doe de bloem in de pan met de gebruinde boter en roer los. Blus met warm water tot de saus dikker wordt. Breng aan de kook en verbrokkel er het bouillonblokje over. Roer er tot slot nog wat klontjes boter onder. Hou warm.

-Snij het witloof in fijne reepjes en bak ze in boter gaar. Bestrooi met de suiker en laat even karamelliseren. Kruid met peper en zout.

-Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk en een klontje boter. Meng er het witloof onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

-Schep de puree in torentjes/bergjes op de borden van de kinderen. Snij het varkenshaasje in plakjes en leg 3 plakjes rond de puree. Maak een putje in het pureetorentje en giet er wat van de saus in. Klaar!

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top