Vegetarische zoete-aardappelstamp met snijbonen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Recentelijk zijn mijn vriend en ik begonnen met wat bewuster eten en proberen we vier dagen per week vegetarisch te eten. Niet dat we daar veel ervaring mee hadden... Deze stamppot was een van de eerste gerechten die we probeerden, en het was een zeer geslaagd experiment!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5kg zoete aardappelen/bataten
25g margarine/ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
1 tl chilipoeder
1 el kerriepoeder (zelf gebruik ik een wat pittigere variant)
2 tl paprikapoeder
600g snijbonen (voorgesneden)
200g gegrilde paprika uit pot
2 rode uien
4 groenteschijven
1 blokje groentebouillon
Zwarte peper
Zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vergiet, pureestamper

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en was ze even onder de kraan in een vergiet. Doe de aardappelen in ruim water en voeg een helft van het bouillonblokje toe aan het water. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Wanneer de aardappelen op de helft zijn, voeg de voorgesneden snijbonen toe aan het kokende water en kook ze de laatste 10 minuten mee.

Snijd de rode uien in ringen en de knoflook fijn. Laat de gegrilde paprika iets uitlekken (want deze zit vaak nog vol met olie) en snijd deze in repen. Doe een beetje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuutje. Voeg daarna de paprika toe en gaar deze 2 tot 3 minuten mee.

Wanneer de aardappelen en snijbonen zijn gekookt, giet af. Voeg de boter, het paprikamengsel, chilipoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, de rest van het bouillonblokje verkruimeld, en zwarte peper naar smaak toe aan de aardappelen en stamp door elkaar met de pureestamper.

Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de groenteschijven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de stamp over 4 borden en leg er de schijven bovenop.

Serveertip

De groenteschijven kun je natuurlijk ook vervangen door een andere vleesvervanger die je zelf het lekkerste vindt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten