Kip in oestersaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Een aantal jaar terug, toen ik voor het eerst op kamers in Enschede woonde, ging ik regelmatig naar de overkant van de straat, waar een erg goed Chinees afhaalrestaurant zat. De kip Sze Chuan was daar echt goddelijk, en toen ik later naar Groningen verhuisde, heb ik geprobeerd het zelf na te maken... dát lukte niet bepaald. Máár, er kwam wel iets anders lekkers uit, namelijk deze rijstemie met een heerlijke zoetpittige saus die nu regelmatig op tafel komt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram roerbakmie (uit pak, niet voorgekruid)
300 gram kipdijfilet
1 flesje oestersaus (à 175mL)
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
3 paprika's
2 grote uien
1 grote winterpeen (naar smaak geschrapt of ongeschrapt)
2-3 tenen knoflook
Zonnebloemolie
Zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kom, om de ingrediënten in te mengen

Bereidingswijze

Snijd de paprika's en uien in grote, grove stukken en doe in de kom. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Snijd de wortel in dunne plakjes en voeg toe aan de rest van de groenten. Snijd de kip in blokjes van zo'n 1 bij 1 centimeter - het mag ook iets groter - en voeg deze toe aan de rest van de ingrediënten. Voeg daarna de oestersaus, chilipoeder, gemberpoeder en zwarte peper naar smaak toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar totdat alles is bedekt in een laagje saus.

Doe wat olie in een wok- of hapjespan, laat deze warm worden op middelhoog vuur, en voeg het mengsel toe. Roer goed door elkaar tot de kip van de buitenkant gegaard is. Doe daarna een deksel op de pan en laat het 15 tot 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur.

Kook de roerbakmie eerst voor volgens aanwijzingen op de verpakking en giet na het koken af. Voeg de mie toe aan de kip en roer nog twee minuten met het vuur aan door elkaar. Verdeel over vier borden.

Serveertip

Je kunt de kip ook vervangen door andere soorten vlees, zoals rund of varken. Ik heb nog geen vegetarische variant geprobeerd, maar het zou met niet verbazen als combinaties met tempeh of tofu ook niet zouden misstaan!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten