1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Saus
  5. Gestoofde riblappen in oriëntaalse saus met ananas en honing

Gestoofde riblappen in oriëntaalse saus met ananas en honing

  • Indonesisch, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Ingrediënten 4 personen


750 gr Riblappen
4 el Olie
2 el Ketjap Manis
1 el Gembersiroop
4 el Honing
2 el Ananassap
400 ml Kippenbouillon
400 gr Ananasblokjes
2 Rode uien
5 Knoflooktenen
2 Lombok
5 Trostomaten
1 Rode paprka
1 Winterpeen
2 Salamblad
1 Rozemarijn takje
1 el Kerriepoeder
1 tl Ketoembar
peper en zout uit de molen
3 el Maïzena
2 el Bloem


Verder heb je nodig


Stoofpan


Gestoofde riblappen in oriëntaalse saus met ananas en honing
Gestoofde riblappen in oriëntaalse saus met ananas en honing
Mise en place
Mise en place
Vlees kruiden en in de bloem
Vlees kruiden en in de bloem
Zo gaat de schotel in de oven
Zo gaat de schotel in de oven

Verrassende combinatie van smaken met een zachte zoet-pittige ondertoon waar je kerrie in ondekt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Snij de rode ui in achten en trek de laagjes los. Doe deze in een schaaltje en doe de in plakjes gesneden knoflook erbij. Winterpeen dun schillen en in ringen hakken. Paprika schoonmaken en in stukken ter grote van de rode ui partjes snijden. Tomaten pellen en zeven. Maak 400 ml kippenbouillon uit 1 blokje in een sauspan. Voeg hier de ketjap, gembersiroop en honing aan toe. De riblappen kruiden met peper, zout en een snufje kerriepoeder. In blokjes snijden en door de bloem wentelen. Oven voorverwarmen op 160 graden.
Bereiding:
Laat de olie heet worden in pan. Roerbak de riblap bruin. Voeg nu de ui, knoflook , paprika en ketoembar toe. Mee roerbakken tot de ui glazig wordt. Voeg de ananas en tomaten toe. Goed mengen. Voeg nu de bouillon mix toe. Goed roeren. Maak de maïzena aan met een beetje ananas sap en meng dit onder roeren aan het gerecht toe.
Even roeren en opwarmen, wanneer het pruttelt de lombok, salamblad en rozemarijn tak onder het vocht erbij plaatsen. 3-4 uur stoven met de deksel op de pan in de oven.

Serveertip

Serveer met Basmati rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top