1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige Aziatische zalmcurry zonder room of kokosmelk slank en snel

Pittige Aziatische zalmcurry zonder room of kokosmelk slank en snel

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Ingrediënten 2 personen


1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes in kleine stukjes
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
½ blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 theelepel geraspte citroenschil
Zout, zwarte peper
250 ml kippenbouillon (1/2 verkruimelde tablet)
1 eetlepel (acacia)honing
sap van ½ citroen
350 gram zalmfilet zonder vel, in stukjes van plm 2 à 3 cm.
2 lente-uitjes in ringetjes
1 klein sjalotje in hele smalle reepjes
gehakte peterselie naar smaak


Verder heb je nodig


Koekenpan of hapjespan


Eerst de saus in plm. 10 minuten. De zalm gaart kort in de saus. Lekker gekruid en caloriearm.
Eerst de saus in plm. 10 minuten. De zalm gaart kort in de saus. Lekker gekruid en caloriearm.

Dit recept is voor een deel zelf bedacht en voor een deel van Culy.nl.
Ik heb behoorlijk wat aan het recept veranderd. Wie toch het originele recept van Culy wil zien of maken? De link staat bij "leuke tips".
De saus voor deze curry (zonder currypasta`s !) maak je in een korte tijd. De zalm gaart in een paar minuten in de saus. Tussendoor nog wat rijst koken en dan SMULLEN maar !.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de stukjes rode peper, gesnipperde rode ui en knoflook op een lage warmtebron zacht. (plm. 5 minuten)
Voeg de gemalen koriander, komijn en geelwortel toe en bak dit al roerend plm. 2 minuten mee tot de kruiden gaan geuren.
Voeg de tomatenblokjes, geraspte citroenschil, honing en de bouillon toe.
Laat de saus onder regelmatig roeren ca. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Roer het citroensap erdoor en laat nog ca. 1 tot 2 minuten pruttelen.
Snijd de zalm in blokjes van plm. 3×3 cm.
Doe de zalmblokjes in de saus in de pan en laat ze plm. 2 minuten gare (wel even omscheppen).
Neem de pan van de warmtebron en laat de saus met de zalmblokjes nog plm. 5 minuten nagaren.
Maak het gerecht verder op smaak met peper en zout (wel eerst even proeven !)
Garneer met de lente-uitjes, reepjes sjalotjes en gehakte peterselie.

Serveertip

Ik heb er rijst bij gemaakt die ik vooraf had gekookt en daar na gebakken met gesnipperde sjalot, lente-uitjes en de rest van de rode peper. Smaakte er prima bij.
Hier vind je het originele recept van Culy.nl:
https://ilovefoodwine.nl/recept/aziatische-zalmcurry/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top