Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-09-2020
Sprtuijes in een lekkere pittig zoete ketjapsaus met runderreepjes. Lekker met rijst. Zo smaken spruitjes heel anders.
Ingrediënten 2 personen
400 gram spruitjes, schoongemaakt200 gram runder-reepjes
1 + 1 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 theelepel donkere basterdsuiker
Paar druppels citroensap
½ rode peper, zonder pitjes, kleingesneden
Zout, peper
Benodigdheden
Hapjespan of wokschaaltje voor de marinade van het vlees
zeef of vergiet
Bereidingswijze
Vlees mengen met 1 eetlepel olie, ketjap en 1 uur marineren. Vlees uitlekken in een zeef en marinade bewaren.
Spruitjes beetgaar koken en goed laten uitlekken in een vergiet.
In een wok of hapjespan rest olie verhitten en hierin al omscheppend vlees in gedeelten bruin bakken. Uit de pan nemen.
Spruitjes en rode peper even meebakken in het overgebleven vet. Sjalot-snippers toevoegen en ook even meebakken. Vlees + marinade toevoegen. Alles goed door elkaar mengen en op smaak brengen met donkere basterdsuiker, zout, peper en citroensap..
Serveertip
Lekker met rijst.
Laatste reacties
Dank je wel voor je reactie Joeran. De spruitjes me de runderreepjes zijn heerlijk en zo klaar. Groetjes, Petra
Dacht ook al dat er iets niet klopte.. Lijkt me trouwens een lekker recept! Ik ben gek op spruitjes 😋 Groetjes Joeran
Dit was een recept maar dubbel geplaatst en omdat je geen recept kunt verwijderen heb ik het zo opgelost, dus.......
Hoi Cecile dat ben ik helemaal met jou eens. Groetjes Lidy .
Dit is geen recept van Petra, dat kan ik niet geloven! Lieve groet Cecile
Mmm...🤔 🥛�