1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Spruitjes
  6. Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters

Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Ingrediënten 2 personen


400 gram spruitjes, schoongemaakt
200 gram runder-reepjes
1 + 1 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 theelepel donkere basterdsuiker
Paar druppels citroensap
½ rode peper, zonder pitjes, kleingesneden
Zout, peper


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok
schaaltje voor de marinade van het vlees
zeef of vergiet


Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters
Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters

Sprtuijes in een lekkere pittig zoete ketjapsaus met runderreepjes. Lekker met rijst. Zo smaken spruitjes heel anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees mengen met 1 eetlepel olie, ketjap en 1 uur marineren. Vlees uitlekken in een zeef en marinade bewaren.
Spruitjes beetgaar koken en goed laten uitlekken in een vergiet.
In een wok of hapjespan rest olie verhitten en hierin al omscheppend vlees in gedeelten bruin bakken. Uit de pan nemen.
Spruitjes en rode peper even meebakken in het overgebleven vet. Sjalot-snippers toevoegen en ook even meebakken. Vlees + marinade toevoegen. Alles goed door elkaar mengen en op smaak brengen met donkere basterdsuiker, zout, peper en citroensap..

Serveertip

Lekker met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top