pakistaanse kebab met Indiase bloemkool en yoghurt tandoori saus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-09-2020
Dit recept is een bestaand recept uit de Pakistaanse/ Indiase keuken.
Ik heb er zelf een twist aan gegeven door er, of dingen aan toe te voegen of juist weg te laten.
Ingrediënten 6 personen
1kg gehakt1el chilipoeder
1 thl kurkuma
1 thl komijnzaad
2 laurierblaadjes
3 etl zout
1 etl Garam Masala
1 etl verse Gember
1 paprika
2 uien
2 grote scheppen Cocos olie
1 ei
1 etl bloem
2 teentjes knoflook
INDIASE BLOEMKOOL
1 bloemkool
3 wortels
1 stukje gember
1 ui
1 thl korianderpoeder
1 steranijs
1 thl komijn
1 thl kaneel poeder/of kaneelstokje
1etl kurkuma
2 knoflookteentjes
1 etl cocos olie
Yoghurt met mint
3 koffiekopjes yoghurt
8 blaadjes mint
peper
2thl zout
half teentje knoflook
1 thl tandoori kruiden
Benodigdheden
PanBakje om gehakt in te mengen
Vijzel
Spatel
Wok
Bereidingswijze
Indiase bloemkool
De bloemkool in roosjes snijden en de wortel in kleine schijfjes snijden.
daarna de gember in grove stukken snijden en de 2 knoflookteentjes pellen.
Ondertussen de wok op het vuur met de Cocos olie en daarin zachtjes de kaneel, Garam massala, gember, steranijs, knoflook, kurkuma, komijn, koriander en de ui in laten aanbakken zodat de smaken lekker kunnen vrijkomen.
Dan voeg je de wortel en de bloemkool erbij en roer je een aantal keer goed om.
Het vuur mag je even wat harder zetten voor 1 minuut zodat de groenten even lekker wat kleur kan krijgen.
Na 1 minuut doe je het vuur zacht en giet je er 2 bekers water bij en zet je het op een zacht vuur op een klein pitje,
Dan kunnen we door met de kebap en ondertussen kan de bloemkool rustig door koken.
Indiase kebap
We snijden de ui in kleine fijne blokjes.
De paprika snijden we ook in blokjes maar dat mag iets grover.
dat doen we in de mengbak
De gember raspen we tot je ongeveer een theelepel hebt geraspt en ook dat in de mengbak.
daarna doen we alle bovenstaande kruiden in een Vijzel of een mixer kan ook, en maken we het tot een poeder.
die poeder doen we ook in de mengbak.
De gehakt doen we mee in de mengbak en we gaan alles goed mengen.
Daar voegen we nog het zout bij de ei en de bloem.
wanneer alles is gemixed maken we kleine platte hamburgertjes.
Ondertussen hebben we de cocos olie al heel heet gemaakt zodat het kebab direct dicht schroeit wanneer we die in de pan doen.
Dan bakken we de kebap en dat mag lekker donker zijn.
Tandoori yoghurt
alle bovenstaande ingrediënten in kom en mengen
peper en zout na smaak toevoegen
Bron
Internet
Serveertip
Serveren met rijst
Laatste reacties
ps wat heb je weg gelaten? verse koriander? Kardamom?
om de eiwitten uit het gehakt los te krijgen beter eerst kneden (of slaan) voor het ei toe te voegen
of kneedhaken als je de structuur grof wil houden, ik vind wat fijner wel geslaafd bij kebab... (en 50/50 rund/lams(kalkoen)gehakt mooi)
ps adviseer de staafmixer of beterkeuekemmachne voor jet 'kneden'
Heerlijk.. voeg wel een halve rode peper/ sambal toe... (kan ook gefermenteerde bloemkool aanbevelen. , makkelijk te doen zelf, maakt de kool zurig en mals - ook rauw heerlijk)