1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Saus
  6. Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Ingrediënten 4 personen


6 ons Hamlappen
3 el Olie
3 el Ketjap Manis
1 el Gembersiroop
2 Maggi kubussen voor 250 Ml bouillon
1 el Keukenstroop
1 Ui
1 Sereh
5 Tenen knoflook
2-5 Lomboks
1 tl Sambal Badjak
Blik tomatenpuree van 140 gr
3 el Basterd suiker
1 tl Peper,
2 tl zout,
3 tl paprikapoeder
3 tl 5-Spice powder
Scheutje wijn-azijn


Verder heb je nodig


Wok, 2 schaaltjes, sauspan


Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

mise en place

mise en place
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

Vlees roerbakken

Vlees roerbakken
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

Ui en knoflook aanfruiten, ketjap mix erbij

Ui en knoflook aanfruiten, ketjap mix erbij
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

Vlees nog even roerbakken met de ui en ketjap mix

Vlees nog even roerbakken met de ui en ketjap mix
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

Twee uur stoven

Twee uur stoven

De varkensreepjes korter stoven en daarna frituren en je hebt Babi Pangang.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Pel en snipper de ui in een schaaltje. Pers daar de knoflook boven uit. Doe de suiker in een tweede schaaltje en voeg daar de ketjap, gembersiroop en wijn-azijn toe. Goed mengen. Maak 250 ml bouillon in een sauspan, vuur uit en voeg daar de tomatenpuree en stroop aan toe. Ook weer goed mengen.
Snij de hamlappen in repen van rond de 4 cm. Snij in de lengte. Kruid het vlees met zout, peper, paprikapoeder en de 5-spice powder. Snij de lomboks open, die gaan straks meestoven.
Bereiding:
Doe de olie in de wok en laat het heet worden. Roerbak nu het gekruide vlees bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit nu de knoflook en ui aan. Sereh kneuzen en ook in de wok. Roer de ketjap mix door de ui heen. Voeg nu het vlees toe en nog even roerbakken. Verwijder de Sereh. Voeg de bouillon mix toe, goed mengen. Voeg de opengesneden lomboks toe. Twee uur laten stoven op een laag pitje. Na het stoven de lomboks verwijderen.

Serveertip

Serveer met witte rijst boven op een bedje van uitgelekte atjar.

Bron

Familie recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top