1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Krokante broccoliroosjes in parmezaankorst met dip van de broccolisteel

Krokante broccoliroosjes in parmezaankorst met dip van de broccolisteel

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2020

Ingrediënten 4 personen


40 gram parmezaanse kaas (geraspte)
2 eetlepels citroensap
70 gram bloem
70 gram panko
1 lookteentje
2 lente-uitjes
2 broccoli
2 eieren
1 theelepel sesamolie
peper
zout


Verder heb je nodig


Bakpapier


Krokante broccoliroosjes in parmezaankorst met dip van de broccolisteel
Krokante broccoliroosjes in parmezaankorst met dip van de broccolisteel

Lekkere crispy broccoli met broccolidip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de broccoli in roosjes en bewaar de stelen. Leg de roosjes in een kom met water.

Kluts de eieren los. Doe de bloem in een ander kommetje en kruid met peper en zout. Doe de panko in een derde kommetje en meng er de Parmezaanse kaas onder. Haal de broccoliroosjes uit het water en wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de panko.

Leg ze op de bakplaat, bedruppel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Keer ze om, bedruppel opnieuw met olijfolie en zet nog eens tien minuten in de oven, tot de roosjes knapperig en goudbruin zijn.

Schil ondertussen de broccollistelen en snij in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en doe ze in een blender. Voeg het citroensap, de sesamolie, de gepelde knoflook, peper en zout toe en mix glad. Serveer de crispy broccoli met de broccolidip en werk af met de lente-uitjes.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top