Knolselderij met venkel en zalm uit de oven.
- Frans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-09-2020
Ik eet koolydraatarm, maar het is erg lekker om op de bodem of ernaast geserveerd aardappelpuree erbij te doen.
En voor de rest kun je ruimschoots varieren met dit recept, en zonder de vis is het ook een lekker bijgerecht.
Ingrediënten 2 personen
1 Grote knolselderij1 Kleine venkel
2 Zalmfilets
1 Citroen
Olijfolie
Verse dille
Gedroogde munt
Uienpoeder
knoflookpoeder
Peper
Zout
1 Zakje vis dille saus
Een paar witte druiven in plakjes
Benodigdheden
Goed humeur :-)Kookpan
Snijplank
Scherp mes
Ovenschotel
Soepkom
Saus pannetje
Eierlepeltje
Garde
Vork
Schaar
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 180 graden en vet een ovenschaal in.
Snij de knolselderij in blokjes van +/- 1 cm en de venkel in hele dunne reepjes, kook dit even kort in een pan met melk, blancheren is ook voldoende.
Afgieten en laten staan.
in de soepkom de olijfolie, sap van een citroen, geen pitjes, uienpoeder, gedroogde munt, knoflookpoeder, peper, zout en verse dille even lekker doorroeren.
In een saus pannetje de vis dille saus bereiden.
Verdeel de knolselderij en de venkel over de bodem van de ovenschaal, leg de zalmfilets er bovenop.
Verdeel de dressing goed over de ingrediënten heen en als laatste verdeel de plakjes witte druiven en nog wat verse dille over de hele schaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en na 15 even de zalm checken, wisselt per oven.
Serveertip
Tips:
Naast de druiven kun je er ook nog krenten en of rozijnen bij.
Laat het fruit weg en bestrooi de schaal met kaas.
Deze schotel is ook erg lekker met een bodem van aardappelpuree of serveer dit ernaast.
Ook viskruiden erbij of gewoon je eigen smaak eraan geven en smullen maar.
Laatste reacties
O ja, peper en zout ook nog