1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Plaattaart met vijgen

Plaattaart met vijgen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2020

Ingrediënten 3 personen


4 vijgen

1 bladerdeegrol op rol

125 mascarpone

150 gorgonzola

100 gram Prosciutto ham

1 eetlepel honing

handjevol rucola

peper en zout



Plaattaart met vijgen

https://chivanne.nl/plaattaart-met-vijgen/

https://chivanne.nl/plaattaart-met-vijgen/
Plaattaart met vijgen
Plaattaart met vijgen
Plaattaart met vijgen
Plaattaart met vijgen

Vijgen! Yes, ze zijn er weer. Ik combineer ze met honing, Gorgonzola en Prosciutto op deze plaattaart.

https://chivanne.nl/plaattaart-met-vijgen/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg een kwartier voor je gaat koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen (ongeopend) en ook het bakje mascarpone.

Was de vijgen en snijd het droge topje eraf. Snijd de vijgen in dunne plakjes. De kontjes kun je eventueel zelf opsnoepen met een snufje zout en balasamicosiroop, anders wordt de taart te vol.

Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht. Leg de bladerdeeg mèt het bakpapier op een ovenplaat. Knip overtollig papier weg. Kerf met de achterkant van een mes een lijn, één centimeter van de rand, parallel aan de rechthoekige vorm. Zo krijg je mooie randjes met het bakken. Kerf kleine gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.

Verdeel met de bolle kant van een eetlepel een half bakje mascarpone (125 gram) over het deeg (de randen niet bedekken).

Bedek de plaattaart met de vijgen. Druppel over de vijgen wat honing.

Brokkel 2/3 van de gorgonzola (of snijd grove stukjes eraf) en leg tussen de vijgen in. Maal wat peper en zout over de hele plaattaart en schuif voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Haal de plaattaart uit de oven en laat op de ovenplaat even afkoelen. Nu kun je de Prosciutto erop draperen, de rest van de gorgonzola erover brokkelen en een handjevol rucola er overheen strooien.

Serveertip

De mascarpone die je overhoudt kun je gebruiken om een klein tiramisu toetje in een glas mee te maken! De kruidnootjes liggen alweer in de winkel en hiermee kun je ook een leuke en makkelijke variant op de traditionele tiramisu maken. Google even voor een leuk recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top