1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van broccoli, kaasaardappelen en sausje van sinaasappel

Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van broccoli, kaasaardappelen en sausje van sinaasappel

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g kalfszwezerik
500 g broccoli
500 g aardappelen
1 eierdooier
150 g gemalen abdijkaas
boter
nootmuskaat
peper en zout

Voor de saus :
2 sinaasappelen
2 dl kalfsfond
boter
1 el gekonfijte sinaasappelschil



Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van broccoli, kaasaardappelen en sausje van sinaasappel
Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van broccoli, kaasaardappelen en sausje van sinaasappel

Nog nooit sinaasappelsaus gemaakt of geproefd? Zonde! Deze saus smaakt namelijk heerlijk in combinatie met gebakken kalfszwezerik. Serveer met broccolipuree en kaasaardappelen voor een verrassend feestmaal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDING :
-Zet de zwezerik enkele uren in gezouten water.
-Laat het vlees vervolgens spoelen onder overvloedig koud stromend water. Doe het vervolgens in een kookpan met koud water en zout en breng aan de kook.
-Laat enkele minuten blancheren en verfris opnieuw.
-Verwijder met een scherp mesje de vliezen van de zwezerik.

-Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar in gezouten water. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een aparte pan.

-Laat voor het sausje het sap van de sinaasappelen inkoken met de kalfsfond.

-Bak de kalfszwezerik krokant in hete boter en kruid met peper en zout.

-Giet de broccoli af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een klontje boter bij, peper, zout en nootmuskaat. Mix tot een glad mengsel.
-Giet de aardappelen af en prak ze met een klontje boter en een eierdooier. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er de kaas door.
-Werk de saus af met enkele klontjes koude boter en de gekonfijte schillen.
-Snijd de zwezeriken in plakjes en serveer met het sausje en de beide purees.

Serveertip

Kook groene groenten altijd zonder deksel. Zo behouden ze hun kleur.

Bron

Lekker van bij ons - chef Geert Van Der Bruggen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top