1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfszwezerik met champignonsaus

Kalfszwezerik met champignonsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2020

Ingrediënten 4 personen


2 uien
100 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
bosje peterselie, fijngehakt
600 g kalfszwezeriken
2 blaadjes laurier
scheutje cognac
200 ml room
30 g gedroogde morieljes
2 el suiker
150 g kalfsbouillon
boter
olijfolie
peper en zout



Kalfszwezerik met champignonsaus
Kalfszwezerik met champignonsaus

Kalfszwezerik is een delicatesse maar met dit recept maak je dit stukje vlees gemakkelijk klaar. Heerlijk in combinatie met champignonsaus!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Blancheer de zwezerik met de laurier 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-Verwijder het vlies van de zwezerik en snijd ze in vier stukken. Kruid met peper en zout en laat even rusten.

-Snijd de uien in ringen en hak de kastanjechampignons grof en scheur de oesterzwammen.
-Week de morieljes 5 minuten in kokend water.
-Bak de uien glazig in boter. Voeg de suiker toe, de champignons en oesterzwammen. Blus met de cognac en voeg de morieljes toe. Roerbak 2 minuten.
-Giet er de room en de bouillon bij en laat op een zacht vuur inkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

-Bak de zwezerik in een flinke scheut olijfolie tot beide kanten krokant zijn. Kruid met peper en zout. Voeg een klontje boter toe en bak ze nog eens langs beide kanten een 4-tal minuten. Leg ze in de champignonsaus en werk af met de peterselie.

Lekker met kroketjes of gekookte krieltjes.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top