1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes

Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2020

Ingrediënten 4 personen


600 gr Zoete aardappels
300 gr Rundergehakt
50 gr Paneermeel
80 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 el Olijfolie
1 Knoflook teen
1 el verse Salie
1 el Peperkorrels
1 Rode ui
1 Ei
Handje kleine trostomaten
verse Basilicum blaadjes


Verder heb je nodig


Ovenschaal, vijzel


Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes
Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes
Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes
Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes
Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes
Zoete aardappel ovenschotel met pittig-hartige gehaktballetjes

Zachte zoete smaken van de groenten met verassende pittig-hartige gehakballetjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de zoete aardappel goed schoon en snij ze met schil in partjes.Snij de trostomaatjes in vieren. Pel de ui, snij ze in achten en pel de lagen apart. Pers de knoflook uit. Kneus de peperkorrels in een vijzel.
Maak een gehakt mix met het ei, paneermeel, salie, peperkorrels en Parmezaanse kaas. Draai hier 15 tot 20 kleine gehaktballetjes van.

Doe de aardappel, tomaten ui en knoflook in de ovenschaal. Schenk de olie erover heen en goed mengen. Verdeel de gehaktballetjes over de groenten. Ongeveer 50 minuten in de oven, de gehaktballetjes halverwege omdraaien. De schotel is klaar als de groenten zacht zijn en de balletjes lichtbruin.

Serveertip

Uitserveren met de basilicum blaadjes erover heen gesnipperd. Lekker met een fruitige merlot.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top