1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Balinese zoetzure tempeh

Balinese zoetzure tempeh

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-09-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gr Tempeh
300 ml Zonnebloemolie
2 el Kokosolie
5 Teentjes knoflook
2 Lente-uien
2 Lombok
1 el Rietsuiker
2 Stengels citroengras
2 Salam blaadjes
2 limoenen
1 tl Zout
1 tl Witte peper


Verder heb je nodig


Wok, keukenpapier


Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh
Balinese zoetzure tempeh

Gefrituurde tempeh in een pittge zoetzure saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snij deze in dunne plakjes. Lombok in dunne ringen snijden. Lente-ui in ringetjes snijden. Het blok Tempeh in dunne reepjes snijden. Citroengras kneuzen. Pers de twee limoenen uit.
Frituur de Tempeh in de zonnebloemolie op 170 graden tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Verwijder de zonnebloemolie uit de wok.
Doe de kokosolie in de wok op een middelhoog vuur en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Bak nu op een lager vuur de lente-ui, lombok, salamblaadjes en citroengras kort mee. Voeg de rietsuiker toe en even goed mengen tot je geen korrels meer ziet. Voeg nu de limoensap toe. Goed mengen. Voeg nu de gefrituurde tempeh toe en wentel deze goed door de saus.

Serveertip

Serveer de tempeh met een vegetarische nasi goreng.

Bron

Bali



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top