1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige mihoen met gerookte kipfilet peultjes en gebakken uitjes

Pittige mihoen met gerookte kipfilet peultjes en gebakken uitjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2020

Ingrediënten 2 personen


125 gram mihoen (normale hoeveelheid)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theelepels sambal badjak
1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
3 lente-uitjes, in dunne ringen
5 worteltjes. in smalle plakjes
200 gram peultjes, eventueel gehalveerd
125 gram gerookte kipfilet, in reepjes
2 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese)
1 eetlepel gembersaus
Indische gebakken uitjes


Verder heb je nodig


Pan voor de mihoen
vergiet
wok of hapjespan


Mihoen voor lijners: met gerookte kipfilet en veel groenten
Mihoen voor lijners: met gerookte kipfilet en veel groenten

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mihoen uitlekker in een vergiet en maak de mihoen eventueel wat kleiner.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
Roer de sambal, gemberpoeder, koriander en komijn erdoor en bak even tot het gaat geuren 1 minuut).
Schep de plakjes wortel en de peultjes erdoor en bak ze heel even (1 minuut) mee.
Voeg 2 eetlepels water en een verkruimelde kippenbouillontablet hieraan toe en roerbak de groenten in 4 tot 6 minuten gaar.
Schep de mihoen, de reepjes gerookte kipfilet en de lente-uitjes erdoor..
Roerbak alles nog een paar minuten tot het lekker warm geworden is.
Breng op smaak met de sojasaus en een eetlepel gembersaus.
Garneer de mihoen op de borden met de Indische gebakken uitjes.

Serveertip

Lekker met een pittige komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top