1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Gehakt
  6. Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.

Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2020

Ingrediënten 2 personen


1/2 aubergine in kleine blokjes
1/2 komkommer in kleine blokjes
1 tomaat in kleine blokjes
1 halve courgette in kleine blokjes.
1/2 groene paprika
1 witte ui gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaad in stukjes
1 teen knoflook geperst
100 ml kokosmelk
een restje room om mee te koken.
1 flinke eetlepel curry pasta
200 gram rundergehakt

150 gram pandanrijst of rijst naar keuze.


Verder heb je nodig


Snijplank, mes , grote pan


Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.
Groene Groente Curry met gehakt en rijst + een gele currypasta.

Uit nieuwsgierigheid , maar ook uit gemakzucht kocht ik in de supermarkt een vers pakket van een groene curry. Een impulsieve aankoop dus, omdat we met de camper op pad gingen. Het pakket bevatte 1 cougette, 1 komkommer, 1 aubergine, 1groene paprika 2 tomaten en een rode ui. Ook 200 ml kokosmelk en een zakje van circa 3 eetlepels groen-geelachtige  curry pasta. Zelf toevoegen 350 gram kipfilet, 2 el olie en rijst naar keuze.

Terwijl ik met het gerecht bezig was realiseerde ik me, dat dit gerecht op 4 personen is gebaseerd. Ik heb dus van alles slechts de helft genomen, behalve de rode ui. 

Twee dagen hetzelfde eten vond ik wat minder , dus heb ik voor vandaag een eigen creatie bedacht en dat pakte heerlijk uit.We hebben ervan gesmuld

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smoor in een el olie de ui, rode peper en knoflook enkele minuutjes. Voeg het rundergehakt toe en bak het samen met de ui, knoflook en peper rul en gaar. Voeg dan alle andere groente toe en bak die op een zacht vuurtje circa 7 minuten mee.

Dan roer je de curry pasta erdoor en bakt het 2 minuten mee.

Als laatste de kokosmelk en het restje room toevoegen. Doorroeren deksel op de pan en 10-15 minuten zachtjes laten pruttelen.

Kook ondertussen de rijst naar keuze gaar en serveer de groene groente curry met de rijst.

GELE CURRY PASTA

30 gr gele chilipeper
5 cm gember
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
0,5 tl komijnzaad
0,5 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 limoen

BEREIDING

Verwijder de zaadjes uit de gele pepers.
Schil de gember.
Haal het velletje van de teentjes knoflook.
Pel het sjalotje en hak grof door.
Doe alles samen met het komijnzaad, het korianderpoeder, de kurkuma en het sap van een halve limoen in de blender en blend tot een grove currypasta.
Maak op smaak met peper en eventueel zout.

Dit is een recept van Project Gezond



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top