1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse gehaktquiche met tomaten en mozzarella

Italiaanse gehaktquiche met tomaten en mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2020

Ingrediënten 4 personen


1 rol kant-en-klaar quichedeeg of pizzadeeg uit de koeling
1 eetlepel olijfolie
400 gram gemengd gehakt
21 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 stengel prei, in kleine stukjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes (inhoud plm. 400 gr)
2 Roma tomaten, in plakjes
1 kleine bol mozzarella in stukjes
Zout, peper
200 ml slagroom
4 eieren (M)
Plm. 75 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Quichevorm of springvorm van plm. 26 cm doorsnede
bakpapier
koekenpan


Zalige quiche gevuld met lekker gekruid gehakt, tomaten en mozzarella

Lekkere hoofdmaaltijd met een rucola-salade

Lekkere hoofdmaaltijd met een rucola-salade

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week, samen met de  prei-zalm-quiche van Molenmeisje, gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw. Zij had geen tijd en ik vind het altijd heerlijk om iets in de keuken te doen te hebben. Het recept van de quiche vond ik op internet op de site "Essen-und-Trinken.de". Ik heb er - zoals gewoonlijk wel wat aan veranderd. Ik heb een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmzaansee kaas gewoon geraspte belegen kaas. Ik moest mijn recept delen met de kinderen van de buren. De quiche viel dus in de smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 graden boven- en onder-warmte of 200 graden hete-lucht.
Olie verhitten in een koekenpan,
Het gehakt hierin rul bakken, ui- en knoflooksnippers even meebakken.
Tomatenpuree toevoegen en ook even meebakken (zo haal je het zuur weg van de tomatenpuree).
Op smaak maken met peper en zout.
Tomatenblokjes uit blik toevoegen, samen met de gedroogde oregano.
Geheel aan de kook brengen en op een lage warmtebron plm. 15 minuten zachtjes laten sudderen.

Quichevorm of springvorm (plm. 26 cm doorsnede) bekleden met bakpapier. Vorm bekleden met het deeg. Strooi 1/3 deel van de geraspte kaas over de bodem van het deeg.
Verdeel de wat afgekoelde gehaktmassa hierover.
Verdeel de plakjes tomaat en de mozzarella over het gehakt.
Klop de eieren los samen met de room.
Giet de eiermassa over de gehaktmassa. Strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
Zet de vorm onderin de voorverwarmde oven en laat de quiche plm. 25 tot 30 minuten bakken. Wel in de gaten houden want de éne oven is de andere niet !

Serveertip

Lekker met een groene salade (bijv, rucola)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top