Gour­met­ten stap voor stap

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2020
  • Gour­met­ten stap voor stap

    Gour­met­ten stap voor stap

    Gour­met­ten stap voor stap

Stap voor stap een feestelijke gourmet voor 8 personen op tafel zetten, met kip, vlees en vis met sausjes en groetjes 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
10 g verse Italiaanse kruiden
8 el milde olijfolie
300 g biefstukpuntjes
300 g verse zalmfilets
2 el sojasaus
400 g kipfiletblokjes
10 g verse bieslook
6 eieren
100 g geraspte jong belegen kaas
400 g voorgekookte krieltjes
250 g champignons
3 bosuitjes
1 courgette
1 rode paprika
1 komkommer
250 g cherrytomaten
1 robuust stokbrood wit
1 robuust stokbrood bruin
200 g falafel
100 g hummus rode biet
100 truffelmayonaise
100 ml cocktailsaus
500 ml satésaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Ris de blaadjes van de takjes kruiden en meng dit met 1 el olijfolie (per 8 personen) door de biefstukpuntjes. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.
-Snijd de zalmfilet in plakjes, meng met de sojasaus, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik. Zet ook de kip afgedekt in een kom in de koelkast.

-Snijd de bieslook fijn.
-Roer de eieren los met de bieslook en geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de krieltjes in plakjes en doe in een kom.
-Snijd de champignons in parten en doe in een kom.
-Snijd de bosui in dunne ringetjes.
-Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes.
-Meng de bosui, courgette en paprika met 1 el olijfolie (per 8 personen).
-Snijd de komkommer in plakjes en verdeel samen met de cherrytomaten over een serveerschaal.

-Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Zet alles klaar in kommetjes en schaaltjes rondom het gourmetstel.
-Gebruik aparte lepels en spatels voor rauw vlees en vis.
-Zet ook de falafel, bietenhummus, truffelmayonaise, cocktailsaus en kruidenboter in bakjes rondom het gourmetstel.
-Verwarm de satésaus en zet dit er ook bij.

-Schenk de rest van de olijfolie in een kommetje. Je hebt niet veel vet nodig om het vlees, de vis, het ei, de groente te bakken in de kleine pannetjes met antiaanbaklaag.

Bron

AH

Serveertip

Combinatietip:
Lekker voor erbij: groene salade van jonge bladsla, rauwkost radijsmix met een lichte balsamicodressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten