Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2020
  • Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

    Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

    Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

  • Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

    Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

    Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

  • Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

    Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

    Si­ci­li­aan­se vis­stoof met ven­kel en pa­rel­cous­cous

Smullen op z'n Siciliaans doe je bij uitstek met tomaat, vis en venkel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
15 g verse basilicum
4 el milde olijfolie
1 tl gemalen kaneel
800 g Mutti polpa in blik (tomatenpulp)
90 g nere olijven
300 g parelcouscous
400 g verse kabeljauwfilets
50 g ongezouten geroosterde amandelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de knoflook fijn.
-Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen en bewaar het groen.
-Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm.
-Snijd de stelen van het basilicum fijn.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, venkel, basilicumsteeltjes en kaneel met peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur.
-Voeg de polpa en olijven toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan.
-Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
-Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen.
-Doe de amandelen, ¾ van de basilicumblaadjes, de rest van de olie en 3 el (per 4 personen) opgevangen kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove pasta.
-Meng de amandelpasta door de couscous. Bestrooi de stoof met de rest van het basilicum en het achtergehouden groen van de venkel.
-Serveer met de couscous.

Bron

ah

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten