Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2020
  • Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

    Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

    Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

Deze kabeljauw met tomatencompote is lekker met pasta maar voor een extra groentenboost serveer je dit lekker, licht gerecht met courgetti.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g kabeljauwfilet met vel
6 tomaten
2 courgettes
1 ui
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje look
1 takje rozemarijn
1 dl groentebouillon
25 g boter
olijfolie
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel en ontpit de tomaten.
-Snipper de ui en hak de tomaten.
-Stoof de ui glazig, voeg de tomaten toe, kruid met tijm, laurier, look, rozemarijn en zout. Laat goed inkoken tot een smeuïge massa. Verwijder de kruiden en houd warm.
-Snijd de courgettes in lange, fijne slierten. Giet wat olijfolie in een wok, bak de courgettespaghetti kort en bevochtig met een beetje bouillon. Bind de saus met boter en kruid met zout.
-Verwarm de oven op 160°C.
-Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties. Bak ze kort op het vel in hete olijfolie. Smeer de compote op de ongebakken zijde en gaar een 5-tal minuten verder in de oven.
-Schik de courgettes samen met wat kookvocht in een diep warm bord en leg hierop de vis.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten