1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse spitskool met kipfilet lekker makkelijk

Surinaamse spitskool met kipfilet lekker makkelijk

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2020

Ingrediënten 2 personen


2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
400 gram gesneden spitskool
1 flinke kipfilet, in kleine stukjes
1 vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in stukjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, gewassen in kleine stukjes
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1 eetlepel ketjap asin (zoute ketjap)
peper en zout naar smaak
2 Maggi bouillonblokjes of 1 vleesbouillontablet


Verder heb je nodig


Wok


Weer een lekker spitskoolpannetje met kipfilet. Eenvoudig te maken en snel klaar.
Weer een lekker spitskoolpannetje met kipfilet. Eenvoudig te maken en snel klaar.

Op internet kwam ik een recept van Surinaamse spitskool tegen en dat trok me wel aan. In het originele recept werden op het laatst aan de spitskool nog kleine knapperig gebakken aardappelblokjes toegevoegd. Dat heb ik dus niet gedaan hoewel het me wel erg lekker lijkt. Volgende keer?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok op hapjespan.
Bak hierin de stukjeskipfilet (in gedeelten) snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Kruid de kipfilet met peper en zout.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Bak de stukjes tomaat en de prei even mee.
Doe de gesneden spitskool erbij. Roer alles goed door elkaar en bak de spitskool een paar minuten al omscheppend mee.
Verkruimel de bouillonblokjes of bouillontablet over de spitskool.
Voeg 2 eetlepels water en beide ketjap-soorten eraan toe.
Laat de spitskool in plm. 8 tot 10 minuten zachtjes stoven. De spitskool moet beetgaar blijven dus af en toe proeven. Voeg halverwege de tijd de kipstukjes toe. (Als je dit eerder doet wordt de kipfilet misschien te droog).
Proef en maak eventueel nog wat op smaak met peper, zout en wat van de ketjap.

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade of tomatensalade

Bron

Internet, beetje aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top