1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Saus
  6. Gepaneerde kipfilet in zoetzure saus met honing.

Gepaneerde kipfilet in zoetzure saus met honing.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2020

Ingrediënten 4 personen


Pond kipfilet
2 el Olie
7 el Biologische tomatenketchup
100 Ml Biologische kippenbouillon
1 el Ketjap Manis
1 el Honing
1/2 el Gembersiroop
2 el Vers geperst citroensap
1 middelgrote tomaat
1 Ui
1 Bosuitje
1 Rode Paprika
Kwart bakje witte champignons
1 Lombok
2 Knoflooktenen
1 Bosuitje
Handje ananasblokjes uit blik
3-4 el Bloem
zwarte peper en zout uit de molen.


Verder heb je nodig


Wok


Gepaneerde kipfilet in zoetzure saus met honing.
Gepaneerde kipfilet in zoetzure saus met honing.
Mise en place
Mise en place
Klaar in de pan
Klaar in de pan

Zoetzuur kipfilet gerecht met een pittige ondertoon gecombineerd met honing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Snij de ui in 8 partjes en pel de laagjes los. Snij de paprika in grove stukken ongeveer even groot als de ui. Snij het bosuitje in ringen (het wit recht en het groen diagonaal). Snij de lombok doormidden, verwijder de zaadjes en snij de lombok in dunne reepjes. Pel de tomaat en snij ze in stukjes. Snij de champignon in plakjes. Maak in een schaaltje een mix van de bouillon, ketjap, citroensap, gembersiroop en honing. Pers de knoflook alvast uit bij de ui.
Kruid de kip licht met zwarte peper en zout. Snij de kip in reepjes. Wentel de kipfilet reepjes door de bloem, ze moet goed bedekt zijn.

Bereiding:
Roerbak de kip in een wok met een beetje olie tot ze licht bruin is. Laat de kip reepjes op een bord met keukenpapier uitlekken. Voeg de rest van olie toe in de wok en fruit ui, knoflook, lombok even goed aan. Voeg de paprika en champignons toe, even roerbakken tot de champignons iets slinken. Roer de ketchup erdoor heen en voeg dan het schaaltje met het bouillon mengsel toe. Goed roeren. Voeg nu de kipfilet reepjes en ananas toe. Nog even roerbakken en dan als laatste het bosuitje erdoor heen mengen. Nog heel even op hoog vuur en klaar :-)

Serveertip

Serveer met basmati rijst.

Kipfilet zoet-zuur van 't huis:
Vervang de citroensap door ver geperst limoensap. Snij na het kruiden van de kipfilet wat inkepingen in de bovenkant en vul deze met tijm en honing. Voeg een scheutje balsamicoazijn aan het bouillon mengsel toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top