Broodje rookworst

 • Nederlands, Lunch/Brunch
 • 20-30 min.
 • Broodje rookworst

  Broodje rookworst

  Broodje rookworst

 • Broodje rookworst

  Broodje rookworst

  Broodje rookworst

 • Broodje rookworst

  Broodje rookworst

  Broodje rookworst

Een gepimpt broodje worst! Een lekker broodje rookworst met zoveel mogelijk Nederlandse ingredienten want ik ben fan van thema koken!

https://chivanne.nl/broodje-rookworst/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


1 verse baguette

2 rookworsten

4 plakken belegen (Goudse) kaas

150 gram Zeeuws spek

3 eetlepels Zaanse mayonaise

2 eetlepels Limburgse mosterd

Amsterdamse uitjes

zuurkool

arachide- of rijstolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Bereidingswijze

Bestrijk een grillpan met behulp van een vel keukenrolpapier met olie en verhit de pan. Grill de rookworst aan beide kanten tot het vel licht geblakerd is, om en om, zo'n 10 minuten. Tussentijds kun je de grillpan nog eens invetten.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak het spek uit. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Snijd het stokbrood in 4 stukken en zaag doormidden. Bak het stokbrood in de overgebleven olie in de pan aan de binnenzijde van het brood en leg vast klaar op een bord.

Meng in een kommetje de mayonaise en mosterd. Laat wat zuurkool uitlekken in een vergiet en doe over in een kom. Zet ook alvast wat uitjes in een kommetje klaar om straks erbij te serveren. Snijd het spek in kleine stukjes.

Snijd de rookworsten doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de worsten. Leg een plak kaas op elke worst en schuif de plaat onder de ovengrill. Bak totdat de kaas gesmolten en geblakerd is. Laat buiten de oven even afkoelen totdat de kaas die op het bakpapier gedropen is, gestold is.

Bestrijk beide kanten van het stokbrood met de mayonaise-mosterdsaus en leg wat zuurkool op de onderste helft. Leg hierop een stuk rookworst, strooi er wat stukjes spek overheen en serveer met de uitjes en extra zuurkool voor de liefhebbers.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chivanne avatar
chivanne

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten