1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Saus
  6. Boemboe saté saus

Boemboe saté saus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-09-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 Potje 100% Pindakaas zonder toevoegingen (175 gr)
150 ml Kokosmelk
2 el Ketjap Manis
1/2 el vers geperst citroensap
1 Spaanse peper
2 Teentjes knoflook
1 Sjalotje
2 tl Sambal Badjak
1/2 tl Ketoembar
1/2 tl Djintan
1/2 tl Laos
1/2 tl Sereh


Verder heb je nodig


Sauspan, Staafmixer/Hakmolen


Boemboe saté saus
Boemboe saté saus

Romige zoet pittige saté saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Pel het sjalotje en knoflook. Snij de sjalot, knoflook en peper in ongeveer even grote delen en doe deze ingrediënten in de hakmolen, hak het ze zo fijn mogelijk zonder dat het pulp wordt.

Bereiding:
Doe de kokosmelk in de sauspan op een laag vuur. Voeg de ketjap en citroensap toe. Even roeren en dan de fijn gehakte knoflook, sjalot en peper toevoegen. Goed mengen en iets meer opwarmen. Dan de Sambal, Ketoembar, Djintan en Laos toevoegen. Vuur laag en onder goed roeren de pindakaas per schep toevoegen. Wanneer alles goed gemengd is proeven en eventueel nog verder op smaak brengen met extra ketjap of sambal. Bij een te dikke saus iets kokosmelk toevoegen.

Serveertip

Strooi een beetje Seroendeng op de saté saus tijdens het serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top