Pruimenchutney met ui
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-09-2020
ls de pruimen goedkoop zijn is het de moment om een lekkere chutney te bereiden ! =18pxHeerlijk bij hertengebraad of bij een stukje kaas, deze chutney van pruimen. Begin er wel tijdig aan, want de chutney moet 5 dagen trekken om ten volle zijn smaak te ontwikkelen.
Ingrediënten 4 personen
500 g pruimen1 ui
1 knoflook teentje
3 cm gember
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
100 ml wittewijnazijn
100 g geleisuiker (1:2)
Benodigdheden
gestereliseerde potjesBereidingswijze
1 Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Pel de ui en snij 'm in fijne reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.
2 Doe de pruimen, ui, knoflook, gember, kruidnagel, kaneelstok, wittewijnazijn, 80 ml water en de geleisuiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat rustig koken tot de gewenste dikte.
3 Doe onmiddellijk in gesteriliseerde potten en zet weg op een koele, donkere plaats. Laat 5 dagen trekken.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties