Pruimenchutney met ui

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2020
  • Pruimenchutney met ui

    Pruimenchutney met ui

    Pruimenchutney met ui

ls de pruimen goedkoop zijn is het de moment om een lekkere chutney te bereiden ! =18pxHeerlijk bij hertengebraad of bij een stukje kaas, deze chutney van pruimen. Begin er wel tijdig aan, want de chutney moet 5 dagen trekken om ten volle zijn smaak te ontwikkelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g pruimen
1 ui
1 knoflook teentje
3 cm gember
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
100 ml wittewijnazijn
100 g geleisuiker (1:2)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gestereliseerde potjes

Bereidingswijze

1 Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Pel de ui en snij 'm in fijne reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.
2 Doe de pruimen, ui, knoflook, gember, kruidnagel, kaneelstok, wittewijnazijn, 80 ml water en de geleisuiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat rustig koken tot de gewenste dikte.
3 Doe onmiddellijk in gesteriliseerde potten en zet weg op een koele, donkere plaats. Laat 5 dagen trekken.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten