1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pruimengebak

Pruimengebak

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2020

Ingrediënten 8 personen


250 g plattekaas (kwark)
1 zakje vanillesuiker
100 g kristalsuiker (fijne)
1 ei
8 el olie
500 g zelfrijzende bloem
250 ml melk
1 kg pruimen
suiker



Pruimengebak
Pruimengebak

Makkelijk en lekker gebak van pruimen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de kwark luchtig met de suiker en vanillesuiker. Roer er het ei en de olie door. Voeg er de bloem en de melk geleidelijk aan toe en meng tot een homogeen deeg. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede ovenplaat.
2 Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Verdeel de pruimhelften over het deeg. Zet de ovenplaat in de oven en bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en strooi er rijkelijk suiker over.

Serveer met gezoete slagroom.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top