Spicy enchilada's met vis, tomaat en meer lekkers.....

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2020
  • Spicy enchilada's met vis, tomaat en meer lekkers.....

    Spicy enchilada's met vis, tomaat en meer lekkers.....

    Spicy enchilada's met vis, tomaat en meer lekkers.....

Taco, burrito, enchilada, allemaal gerechten uit de Tex-Mex keuken met een tortilla wrap als basis. Een lekkere, spicy enchilada die gevuld  wordt met een vis-tomatensaus, afgetopt met gesmolten kaas, verse tomaatjes en avocado blokjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
5 tortilla wraps
1 teentje knoflook gesnipperd
1 rode ui gesnipperd
1 el olie
2 paprika's
150 gr mais
1 el jalapeños (uit pot) klein gesneden
200 gr tilapiafilet ( ik neem kabeljauw)
200 ml tomatensaus
1 el cajunkruiden
1 blik tomatenblokjes
10 cherry tomaatjes gehalveerd
2 tl paprikapoeder
175 gr geraspte kaas
5 el crème fraîche
1 avocado in blokjes
10 gr verse koriander gesnipperd
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank mes, koekenpan, ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in. Snipper de ui en snijd de knoflook en jalapeños klein. Snijd de paprika's in reepjes en de tilapiafilet in gelijke stukjes van ca. 3.5 cm. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de jalapeños en paprika toe en laat deze 2 minuten roerbakken.

2
Kruid de tilapia met de cajunkruiden en het paprikapoeder. Voeg de gekruide vis, de tomatenblokjes en 1/3 van de tomatensaus toe aan de pan. Laat de tilapia op middelhoog vuur sudderen in de saus totdat deze gaar is, dit duurt ongeveer 9 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

3
Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de avocado in blokjes. Snijd de koriander fijn en bewaar deze voor de garnering.

4
Meng de mais door het vis-tomatenmengsel. Verdeel over 5 wraps, rol deze op en leg naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Verdeel de overgebleven kant-en-klaar tomatensaus over de bovenkant van de wraps en bestrooi met kaas. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

5
Top de enchilada's met een paar eetlepels crème fraîche, blokjes avocado en verse tomaten en koriander.

Bron

A D

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten