Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

  • Indonesisch, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2020
  • Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

    Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

    Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

  • Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

    Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

    Indonesische zoet-pittige tomatensoep met kip

Heerlijke zoet-pittige tomatensoep met een 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Kippenbouten
1 Kilo Gezeefde tomaten
1 Liter water
1 Ui
1/2 Knoflookbol
1 Bosuitje
1 Winterpeen
2 el Sambal Oelek
125 gram Suiker
3 el Ketjap Manis
1 el Ketjap Asin
2 el rode Wijnazijn
2 Kippenbouillonblokje
1 tl Sereh
1 tl Vetsin
1 el Chinese bak-gember
2 el Maizena
1 el Kruidenolie
Handvol mihoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote hoge (soep)pan, Blender, Zeef

Bereidingswijze

Maak een boemboe in de blender van de Ui knoflook, sambal, Sereh, bak-gember en ve-tsin. Snij de winterpeen in blokjes. Snij de bosui in ringen. Verwijder het vel van de kippenbouten.

Verwarm kruidenolie in de pan, niet te hoog vuur. Bak de boemboe met de bouillonblokjes en wortel tot de geuren goed loskomen. Voeg 1 liter water en de kippenbouten. Ongeveer 1 uur zachtjes stoven tot de kip gaar is. Haal de kip en laat deze afkoelen op een bord. Pluk het vlees van de botten en snij de kip fijn.

Mix in een schaaltje de Ketjap, wijnazijn en suiker. Voeg nu de gezeefde tomaten toe, even roeren en dan de mix uit het schaaltje toevoegen. Maak de maïzena aan met een beetje water en roer dit ook door de soep. Voeg het handje mihoen en de wortel toe. Nog 20 minuten laten stoven.

Voeg als laatste de fijngesneden kip en bosui toe.

Serveertip

Het bos-uitje kan ook boven op de soep geserveerd worden.

In de laatste 20 minuten kan je ook nog plakjes verse selderij toevoegen voor extra groenten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten