1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Frambozenmousse met witte chocolade

Frambozenmousse met witte chocolade

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2020

Ingrediënten 7 personen


500 gr. verse frambozen of ontdooide diepvriesframbozen + extra voor erbij
75 gr. fijne kristalsuiker
halve tl vanille extract
1 el citroensap
2 gelatineblaadjes
160 gr. witte chocolade, fijngehakt
300 ml slagroom + extra geklopte slagroom voor erbij
2 el poedersuiker
witte chocoladeschilfers, voor erbij



Frambozenmousse met witte chocolade
Frambozenmousse met witte chocolade

Een heerlijk nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de frambozen met de kristalsuiker, vanille en citroensap in een keukenmachine en giet de puree door een zeef in een grote schaal; druk zoveel mogelijk sap uit de frambozen. Zet de puree apart en haal er 80 ml uit voor de garnering. Week de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water. Verwarm de blaadjes met het aanhangende water zachtjes in een steelpan tot ze smelten; laat ze niet koken. Roer het gelatinemengsel door de frambozenpuree. Smelt de chocolade met 80 ml slagroom in een hittebestendige kom die je op een pan met net niet kokend water zet, laat het water de bodem van de schaal niet raken. Laat de chocolade afkoelen. Klop de overgebleven slagroom tot zachte pieken, spatel hem luchtig door de afgekoelde chocolade en schep de frambozenpuree hierdoor. Verdeel de mousse over 6-8 schaaltjes of dessertglazen en laat ze afgedekt in de koelkast minstens 4 uur of tot de volgende dag opstijven. Bestuif de mousse voor het opdienen met poedersuiker, besprenkel met de achtergehouden frambozenpuree en geef er de extra frambozen en slagroom en een chocoladeschilfer bij.

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san8888


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san8888
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top