Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2020
  • Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

  • Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

  • Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

  • Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

    Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

Gaat geheid gebeuren, de vraag Is er nog méér ? :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8-10 Kippendijen (Ruim 1 Kilo)
7 el Ketjap Manis
7 el Honing
7 el Ketchup (neem een variant met weinig toegevoegde suiker)
7 el Rietsuiker
2 el Gembersiroop
1 el Fijne Mosterd
2 Teentjes knoflook
Stukje gemberwortel
1 tl Zeezout
1 tl Peper
Boter om de ovenschaal mee in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan, Ovenschaal, aluminium folie

Bereidingswijze

Snij de knoflook en het stukje gemberwortel klein. Doe alle ingrediënten in de sauspan en breng dit aan de kook. Verwarm de over voor op 180 graden en plaats de kippen dijen op de ingevette ovenschaal. Giet de nog hete marinade over de kippendijen. Stoof de kip gaar in een half uurtje. 1 Keer omdraaien tussendoor.

Karameliseren:
Voor het serveren even een paar minuten onder de grill leggen met de overige marinade er overheen gegoten. Dit geeft de smakelijk uitziende glanzende bruine laag over de kippendijen heen.

Serveertip

Eet de kip met je vingers, lekker smullen!

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 17-09-2020

Dank voor je antwoord ga het zeker proberen, dus meegenomen naar mijn kookboek!

praaphorst avatar
praaphorst 16-09-2020

Hoi Dido! Ja, super lekker. Natuurlijk is smaak persoonlijk, ik kan in ieder geval zeggen dat het gerecht niet mierzoet is. De smaken zijn prima in balans, de ondertoon is zoet. En ja, dit gerecht heb ik vele malen gemaakt. Combineert goed met bijv. Nasi Goreng.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 16-09-2020

Het lijkt mij echt een heerlijk hapje maar vraag mij af of het niet mierzoet wordt? Suiker, honing, gembersiroop, ketjap manis. Zelf al eens gemaakt? Groetjes, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten