Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven
- Indonesisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-09-2020
Gaat geheid gebeuren, de vraag Is er nog méér ? :-)
Ingrediënten 4 personen
8-10 Kippendijen (Ruim 1 Kilo)7 el Ketjap Manis
7 el Honing
7 el Ketchup (neem een variant met weinig toegevoegde suiker)
7 el Rietsuiker
2 el Gembersiroop
1 el Fijne Mosterd
2 Teentjes knoflook
Stukje gemberwortel
1 tl Zeezout
1 tl Peper
Boter om de ovenschaal mee in te vetten
Benodigdheden
Sauspan, Ovenschaal, aluminium folieBereidingswijze
Snij de knoflook en het stukje gemberwortel klein. Doe alle ingrediënten in de sauspan en breng dit aan de kook. Verwarm de over voor op 180 graden en plaats de kippen dijen op de ingevette ovenschaal. Giet de nog hete marinade over de kippendijen. Stoof de kip gaar in een half uurtje. 1 Keer omdraaien tussendoor.
Karameliseren:
Voor het serveren even een paar minuten onder de grill leggen met de overige marinade er overheen gegoten. Dit geeft de smakelijk uitziende glanzende bruine laag over de kippendijen heen.
Serveertip
Eet de kip met je vingers, lekker smullen!
Laatste reacties
Dank voor je antwoord ga het zeker proberen, dus meegenomen naar mijn kookboek!
Hoi Dido! Ja, super lekker. Natuurlijk is smaak persoonlijk, ik kan in ieder geval zeggen dat het gerecht niet mierzoet is. De smaken zijn prima in balans, de ondertoon is zoet. En ja, dit gerecht heb ik vele malen gemaakt. Combineert goed met bijv. Nasi Goreng.
Het lijkt mij echt een heerlijk hapje maar vraag mij af of het niet mierzoet wordt? Suiker, honing, gembersiroop, ketjap manis. Zelf al eens gemaakt? Groetjes, Dido