1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2020

Ingrediënten 4 personen


8-10 Kippendijen (Ruim 1 Kilo)
7 el Ketjap Manis
7 el Honing
7 el Ketchup (neem een variant met weinig toegevoegde suiker)
7 el Rietsuiker
2 el Gembersiroop
1 el Fijne Mosterd
2 Teentjes knoflook
Stukje gemberwortel
1 tl Zeezout
1 tl Peper
Boter om de ovenschaal mee in te vetten


Verder heb je nodig


Sauspan, Ovenschaal, aluminium folie


Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky' kippendijen uit de oven
Indonesische 'Sticky'  kippendijen uit de oven

Gaat geheid gebeuren, de vraag Is er nog méér ? :-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de knoflook en het stukje gemberwortel klein. Doe alle ingrediënten in de sauspan en breng dit aan de kook. Verwarm de over voor op 180 graden en plaats de kippen dijen op de ingevette ovenschaal. Giet de nog hete marinade over de kippendijen. Stoof de kip gaar in een half uurtje. 1 Keer omdraaien tussendoor.

Karameliseren:
Voor het serveren even een paar minuten onder de grill leggen met de overige marinade er overheen gegoten. Dit geeft de smakelijk uitziende glanzende bruine laag over de kippendijen heen.

Serveertip

Eet de kip met je vingers, lekker smullen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top