Panzanella met Berloumi

  • Italiaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Panzanella met Berloumi

    Panzanella met Berloumi

    Panzanella met Berloumi

  • Panzanella met Berloumi

    Panzanella met Berloumi

    Panzanella met Berloumi

Panzanella is een authentieke broodsalade uit Toscane en Umbrië. Oorspronkelijk zaten voornamelijk uien in de salade terwijl er vandaag naast tomaten ook variaties zijn met komkommers, paprika's en andere. Wij houden het op eentje met tomaten, paprika en gegrilde (belgische) kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 oud wit stokbrood of ciabatta
2 el olijfolie
3 rijpe tomaten
200 g gele & rode kerstomaatjes
1 paprika
1 rode ui
20 blaadjes basilicum
2 el kappertjes
400 g Berloumi (belgische grilkaas)
Vinaigrette :
1 teentje knoflook
1tl mosterd
3 el balsamicoazijn
100 ml olijfolie
Peper & zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :
-Snijd het brood in blokjes van 2 cm. Bestrooi met 2 el olijfolie en kruid met weinig zout.
-Bak mooi goudbruin in een pan of rooster in de oven. Roer regelmatig om.
-Pel de rode ui, snijd middendoor en in zeer fijne halve ringen.
-Was de tomaten en snijd in partjes
-Rooster de paprika onder de grill van de oven tot hij zwart geblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de zwarte schil, halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes van 0.5 cm breed.
-Meng in een grote kom de partjes tomaten, paprika en rode ui en voeg de kappertjes toe.
-Scheur de basilicumblaadjes en voeg toe aan de groenten samen met de broodblokjes.

Maak de vinaigrette :
-Pers het teentje knoflook fijn en meng het samen met de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie tot een dressing.
-Kruid met peper en zout.
-Giet over de groenten en broodblokjes. Dek de salade af met verhoudfolie en zet minimum 30 minuten (maximum 2 u) in de koelkast.

Stel de salade samen :

-Bak voor het opdienen de Berloumi. Snijd in plakjes, dep droog met keukenpapier en grill ze langs beide kanten goudbruin zonder vetstof.
-Verdeel de salade over de borden en schik de kaas erbij.

Bron

lekker van bij ons

Serveertip

Berloumi is een veelzijdige grillkaas van het type halloumi

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten