1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pot-au-feu
  6. Pot-au-feu van kip en primeurgroenten met kruidenaioli

Pot-au-feu van kip en primeurgroenten met kruidenaioli

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-09-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g krieltjes
12 jonge wortelen
1 klein bloemkooltje
200 g erwtjes
4 little gems (kleine en supermalse kropjes sla)
peper en zout

Voor de bouillon:
1 flinke braadkip
2 staven prei
1 middelgrote wortel
2 teentjes knoflook
1 sjalot
1 blaadje laurier
enkele peterseliestengels
4 takjes verse of gedroogde tijm
4 zwarte peperkorrels

voor de aioli:
4 el mayonaise
1 teentje look (fijngesneden)
50 g verse tuinkruidenkruiden naar keuze (bv. peterselie, rucola en dragon)
het sap van een halve citroen
een snuifje cayennepeper



Pot-au-feu van kip en primeurgroenten met kruidenaioli
Pot-au-feu van kip en primeurgroenten met kruidenaioli

Pot-au-feu is een Franse stoofpot van groenten en vlees. De basis van het gerecht is rundvlees, het gerecht wordt aangevuld met groenten van het seizoen. Zodoende zijn er veel verschillende recepten voor dit gerecht. Door de lange stooftijd worden vlees en groente zeer zacht.  Dit recept is een pot-au-feu van kip , zeker eens proberen , super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng de kip in koud water aan de kook.
-Haal zodra het water kookt de kip er terug uit en spoel onder de kraan.
-Zet terug op in koud water met de grof gesneden groenten en de rest van de ingrediënten voor de bouillon.
-Laat 45 minuten sudderen op een zo laag mogelijk vuur. Het is de bedoeling net onder het kookpunt te blijven.
-Haal de kip uit de pan.
-Zeef en ontvet de bouillon. Snijd het vlees van de kip in hapklare niet te kleine stukken.
-Mix alle ingrediënten voor de aioli.

-Breng de ontvette bouillon terug aan de kook, breng op smaak met peper en zout en voeg er de ongeschilde aardappeltjes bij. Laat 10 minuten rustig koken.
-Schil intussen de jonge wortelen en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg ze ook bij de bouillon en laat verder koken tot de groenten beetgaar zijn.
-Voeg op het allerlaatste moment de erwtjes en de doormidden gesneden slahartjes toe en laat die nog heel even van de warmte genieten.
-Verdeel de kip en de groenten over grote diepe borden. Giet er bouillon overheen.
-Serveer de aioli er apart bij.

Serveertip

Voor een winters tintje kan je spruitjes, savooikool en/of pastinaak gebruiken.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top