1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Quiche
  5. Witlof-peren quiche

Witlof-peren quiche

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2020

Ingrediënten 6 personen


300 gram vers Quiche- & Taartdeeg rond (Tante Fanny)

185 gram roomkaas met knoflook en kruiden (Philadelphia)

400 gram witlof

300 gram conference peren

150 gram coburgerham

4 eieren

30 gram roomboter

2 eetlepels honing

2 eetlepels pijnboompitten

peper en zout


Verder heb je nodig


Blind bak vulling
ronde quiche of taartvorm


Witlof-peren quiche

https://chivanne.nl/witlof-peren-quiche/

https://chivanne.nl/witlof-peren-quiche/
Witlof-peren quiche
Witlof-peren quiche
Witlof-peren quiche
Witlof-peren quiche

Een beetje gek maar wel lekker is hoe ik deze zoet-hartige witlof-peren quiche omschrijf! Een ideaal gerecht om (voor) te bereiden voor een brunch! Met Pasen zou hij het erg goed doen!

https://chivanne.nl/witlof-peren-quiche/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het deeg 15 minuten voordat je gaat koken uit de koelkast en laat in de verpakking op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht.

Vet een quiche- of taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik er gaatjes in met een vork. Vul de vorm met het blind bak vulsel (niet aanduwen!) en bak de taart 15 minuten voor. Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en verwijder de vulling. Dit is even een karweitje.

Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukken van ongeveer 1 bij 1 cm en 0,5 cm dik. Verhit de klont roomboter in een koekenpan en voeg de stukken peer toe. Giet er 2 eetlepels honing bij en laat de peer met de deksel op de pan op laag vuur 5 minuten karamelliseren (een beetje).

In de tussentijd was je de witlof, snijd je hem in de lengte doormidden en verwijder je de harde kern. Zet het vuur van de peren hoog en voeg de witlof toe. Bak al omscheppend totdat de witlof zijn vocht grotendeels heeft verloren en dit verdampt is. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin en doe over in een grote kom. Snijd de ham in kleine stukjes en doe erbij. Voeg hieraan de eieren, roomkaas en peper en zout toe en meng door elkaar. Nu kun je het peer-witlof mengsel erbij doen en alles met elkaar vermengen.

Giet over in de quiche- taartvorm en bak in ongeveer 30 minuten af. Controleer of het mengsel gestold is en laat anders nog 5 minuten langer bakken. Laat wat afkoelen voordat je hem serveert. Lauw is hij het lekkerst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top